Jesień to oprócz zmiennej aury i pierwszych chłodów, czas nagminnie popękanych ust. Szczególnie u dzieci. Zanim wyrobią sobie nawyk pamiętania o nie oblizywaniu warg na wietrze, zabezpieczmy je wręczając skuteczny, samodzielnie zrobiony, ekologiczny balsam do ust. Przelany w dyskretny pojemniczek...
Do barszczu wigilijnego przygotowujemy uszka z grzybami. Jednak, gdy do świątecznego stołu zasiądą także dzieci, zrezygnujmy z suszonych grzybów i zróbmy farsz pieczarkowy. Jest o wiele delikatniejszy i bardziej strawny dla maluchów. Możemy także przyrządzić farsz grzybowo – kapuściany albo jeszcze...
"Plejada serów ekologicznych" wybierz swój smak i skosztuj pysznego sera! Półki sklepowe uginają się od najróżniejszych rodzajów sera. Z mleka koziego, krowiego oraz owczego. Jak wiadomo sery są produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego,...
Jakie rozróżniamy? Na ciepło i na zimno. Słodkie i wytrawne. To raczej coś na jeden kęs. Tradycyjne “koreczki” stąd właśnie są na wykałaczkach by zawartość ich mogła na raz zmieścić...