W Polsce pylenie roślin zaczyna się przeważnie w pierwszej połowie lutego (leszczyna i olcha). W czasie tak ciepłej zimy oraz wczesnego przedwiośnia jakie mamy w tym roku pyłek tych roślin mógł pojawić się...
Celiakia, inaczej zwana chorobą trzewną, to stała nietolerancja glutenu. Ma ona podłoże genetyczne i jest odpowiedzią immunologiczną organizmu na gluten. W przypadku tej choroby zboża zawierające...
To nie jest problem wyłącznie najmłodszych. Uczulenie może pojawić się w każdym wieku. Wtedy należy zbadać, co je wywołuje, a później rozpocząć leczenie. Kalendarz pyleń drzew 2016 będzie...
Kobieta w ciąży wygląda kwitnąco, ma piękną cerę, włosy i paznokcie....
Terapeuci medycyny naturalnej zalecają codziennie nawet trzy ,cztery łyżki miodu. Warto wiedzieć, że najkorzystniejsze dla naszego organizmu jest picie miodu rozcieńczonego w wodzie. Rozpuścimy go na kilka godzin przed spożyciem, np. przygotujmy go wieczorem, a...
W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi. Ocet pomaga...
Familijne testowanie kremu Sudocrem – I ETAP >> Zapraszamy do udziału w testowaniu kremu Sudocrem! ETAP - 1
Pyłkowica (pollinosis) jest to sezonowe, alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa i spojówek, któremu często towarzyszą napady astmy oskrzelowej oraz objawy ze strony innych narządów takich jak skóra lub przewód pokarmowy. Choroba wywołana...