Bób jest warzywem strączkowym i sezonowym, który najczęściej spotykamy w zupach, sałatkach, ale bywa jedzony także osobno. Bób w ciąży może się okazać skarbnicą witamin i minerałów, tak ważnych da ciężarnych. Ale okazuje się, że nie wszystkie przyszłe mamy powinny jeść bób. Kiedy wolno jeść...
Bób pojawia się na straganach a co za tym idzie – również na naszych talerzach już w czerwcu i dominuje przez całe lato. To wyjątkowo zdrowe warzywo sezonowe zawiera mnóstwo cennych właściwości prozdrowotnych. Dlaczego warto jeść bób i czy wszyscy mogą to robić bez...
W ciąży zwiększa się zapotrzebowanie kaloryczne organizmu, ale ta różnica nie jest aż tak duża, bo wynosi ok. 300 kcal. Nie chodzi więc o to, żeby jeść więcej, ale raczej zdrowiej i wybierać...
Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne kobiety wynosi około 1500 kalorii, zaś dziecku rozwijającemu się w brzuchu mamy wystarcza dodatkowe 300 kalorii. Na początku ciąży oczywiście to zapotrzebowanie będzie mniejsze, więc nie musisz jeść za dwoje. Ważne żeby posiłki były częste, ale w niedużych ilościach....
Ciąża zawsze jest bardzo ważnym okresem życia kobiety. Każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, dlatego tak wielką wagę przywiązuje się do opieki nad kobietą ciężarną. Przygotowanie do stanu błogosławionego powinno obejmować nie tylko sferę ekonomiczno-socjalną, psychiczną (wyobrażenia...
Maluchy mają to do siebie, że lubią eksperymentować i odkrywać nowe rzeczy. A w trakcie doskonalej zabawy, naprawdę ciężko jest uważać na wystające drzazgi, kolce, czy inne ostre elementy, mogące uszkodzić tkanki. Taka drzazga pod skórą, może być dla dziecka dość niepojemna, a nawet bolesna, dlatego...