Kiedy rozszerzać dietę niemowlaka? Dziecko może przejawiać gotowość do wprowadzania nowych posiłków poprzez wkładanie do buzi rączek i innych przedmiotów, czy poprzez wykazywanie zainteresowania jedzeniem dla dorosłych. Jeśli nie masz pewności, czy to właściwy moment na...
Na początku sierpnia w pojazdach komunikacji miejskiej znowu pojawią się ulotki promujące akcję „Jestem w drodze”. Jej organizatorem jest fundacja „Jestem w drodze” założona przez dwie mamy – Natalię Michałek i Natalię Olszewską. Każda ciężarna może od fundacji otrzymać...
POSTANOWIENIA OGÓLNE1. Nazwa Konkursu:Konkurs będzie prowadzony pod nazwą „Letnie smaki – KONKURS!” i dotyczy nagród rzeczowych.2. Organizatorem Konkursu jest „Familie.pl” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Olsztynie, 10-364 Olsztyn,...
Celiakia, inaczej zwana chorobą trzewną, to stała nietolerancja glutenu. Ma ona podłoże genetyczne i jest odpowiedzią immunologiczną organizmu na gluten. W przypadku tej choroby zboża zawierające...
Nietolerancja glutenu polega na wytwarzaniu przez organizm przeciwciał gliadyny, która jest składnikiem glutenu. Przeciwciała te uszkadzają kosmki jelitowe, co prowadzi do rozwoju choroby trzewnej...
Do takich graczy należy internetowy sklep Kidy.pl, który postawił na ekologiczną żywność dla niemowląt...
To wyjątkowa okazja do SUPER ZAKUPÓW i nie tylko.
Stół przykryty białym obrusem, na stole bukiet czerwonych róż w wazonie, świece, a w tle cicho grająca nastrojowa muzyka. Szampan chłodzi się w lodówce, a my mamy kilka pomysłów na kolację na walentynki:
§1 Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Świąteczny...
GRATULUJEMY ZDOBYCIA WEJŚCIÓWEK: nielotgaw, anna.marianka, nikola60
Choroba ta wzięła nazwę od swojego odkrywcy – Hakaru Hashimoto. Był to japoński chirurg, który pracował w Berlinie...
W pewnym momencie życia mleko przestaje dziecku wystarczać. Dietę rozszerzamy, ale nie zmieniamy całkowicie, to znaczy mleko jest nadal podstawowym produktem,...
Pomarańczowa czekolada, jagody goji, krówki … to jeszcze musli? A.K-B.: To dopiero musli (śmiech). A kto powiedział, że do...
Podjadanie między głównymi posiłkami jest naturalne dla nas wszystkich. Nie musimy obawiać się tej skłonności u dzieci o ile nauczymy je sięgać po przekąski nie będące jedynie zastrzykiem pustych kalorii. Przed najbliższymi zakupami,...
Udział w targach potwierdziło blisko 200 wystawców z Polski i zagranicy. Są wśród nich: producenci, przetwórcy i dystrybutorzy certyfikowanej żywności ekologicznej, żywności naturalnej, nisko przetworzonej, bezglutenowej i sojowej, sklepy i hurtownie...
Dieta przyszłej mamy. Bądź piękna w czasie ciąży ! Jednym z najważniejszych etapów z życiu każdej rodziny jest okres w, którym oczekuje ona na narodziny dziecka. Spodziewasz się dziecka? Gratulacje! Ale co ze zbędnymi kilogramami? We współczesnym...
Gleten to białko czterech zbóż:pszeniecy, jeczmienia,zyta i owsa.zanjdziesz go m.in. w kaszach , makaronach, pieczywie i ciastach.Oskarza sie go miedzy innymi o wywoływanie alergii oraz ujawianie sie celiakii, czyli wrodzonej nietolerancji glutenu.Choroba ta objawia sie m.in.osłabieniem organizmu...