Nowe napoje roślinne INKA spotkały się z ogromym entazjazmem wśród naszych czytelniczek i ich rodzin. W testowaniu wzięło udział ponad 50 osób, które chętnie próbowały tej ciekawej alternatywy dla mleka. Napoje roślinne INKA - Sojowe, Owsiane i Ryżowe – zachwyciły naturalnym i dobrym smakiem,...
Szklanka termiczna – co to takiego? Szklanka termiczna, jak sama nazwa wskazuje, jest rodzajem szklanego naczynia przeznaczonego do serwowania napojów, którego dodatkową funkcją jest dłuższe utrzymywanie temperatury podania płynu. Szklanki termiczne charakteryzują podwójne ścianki,...
Kuchnia basenu Morza Śródziemnego ma niejedno oblicze. Nie każdemu...
Święta to dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów, robienie wyjątkowych potraw, delektowanie się oryginalnymi smakami. Przebywanie w kuchni może też być dobrą zabawą, w której będzie uczestniczyć...
Barbara O’Neal była najpierw zapaloną czytelniczką (jako dziecko), potem autorką...
W jej skład wchodzi 5 posiłków, które należy spożywać regularnie dla uzyskania lepszych efektów. Dieta pudełkowa w Poznaniu to dobre rozwiązanie dla najbardziej zapracowanych osób, które nie mają na tyle,...
W tej niepozornej roślinie można znaleźć ogromne ilości związków bioaktywnych pozytywnie działających na nasze zdrowie. Zawartość flawonoidów i wolnych kwasów fenolowych poprawia pracę układu krążenia, chroni przed wolnymi rodnikami i stymuluje układ odpornościowy. Zawarte w liściach...
Łatwo wpaść w grudniowy wir domowych obowiązków. Lista przedświątecznych przygotowań jest długa: mycie okien, gruntowne sprzątanie i przystrojenie całego mieszkania, łącznie z rozplątywaniem światełek na choinkę. Trzeba...
GIS ostrzega przed spożywaniem sezamu znanej marki, którego partia jest zanieczyszczona bakteriami Salmonella. Obecność bakterii Salmonella wykryto w trakcie badań urzędowych w 1 z 5 badanych próbek partii produktu pn. „KRESTO SEZAM”, 500 g. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella...
Wielu z nas uwielbia grzyby i słusznie, bo wbrew obiegowym opiniom zawierają one sporo składników odżywczych. Nie mają tez wiele tłuszczu, są za to dobrym źródłem witamin z grupy B – szczególnie ryboflawiny (wit. B2) i niacyny (wit. B3). Jednak grzyby są również ciężkostrawne, dlatego osoby z wrażliwym...
Idealne sałatki na grilla z sezonowych warzyw i owoców Niezbędnym elementem każdego grilla są różnego rodzaju sałatki, które urozmaicają posiłek na świeżym powietrzu. Wiosną i latem jak najczęściej należy sięgać po sezonowe warzywa i owoce, będące źródłem witamin oraz innych...
Wiosna sprawia, że na nasze mieszkanie, ogródek czy balkon patrzymy zupełnie inaczej. Potrzebujemy świeżości i odnowy, które kojarzą nam się z nową porą roku. Tymczasem zastajemy przyszarzałe po zimie ściany, nieco zmęczone meble ogrodowe czy dekoracje,...
Przekąski często kojarzone są z produktami niezdrowymi, które nie wnoszą nic dobrego do naszego organizmu. Jednak wcale tak nie musi być! Przekąski mogą zawierać szereg witamin i składników mineralnych, tylko trzeba wybierać te z dobrym składem. Dlatego...
Jako nowoczesny rodzic świadomie dbasz o jak najlepsze warunki rozwoju dla swojego dziecka. Wiesz już, jak ważne jest prawidłowe odżywianie i ruch, dlatego, w miarę możliwości, wybierasz zdrowe i ekologiczne produkty spożywcze. Starasz się też, żeby maluch jak...
Rolety zaciemniające – najlepszy wybór do sypialni i biura Rolety zaciemniające składają się ze specjalnej tkaniny, która uniemożliwia przedostawanie się promieni słonecznych do wnętrza pomieszczenia. Taki rodzaj
Meble drewniane cieszą się niesłabnącą popularnością. Moda się zmienia, kolejne trendy przemijają, ale drewno nie. To doskonała propozycja dla osób wymagających i oczekujących produktów najwyższej jakości. A jednak nie wszystkie meble drewniane są takie same. Różne gatunki drewna to...
Do czego służy woskowijka i czemu warto mieć ją ze sobą w szkole? Dla miłośników idei zero waste, ekologii i zdrowych nawyków, woskowijka z pewnością jest stałym elementem wyposażenia kuchni. Jak uniknąć foliowych woreczków czy plastikowych pudełek przy pakowaniu żywności i uratować rajskie plaże...
Na te pytanie odpowie Monika Wójcik, położna i Ambasadorka kampanii społeczno – edukacyjnej „Położna na medal”. Może wydawać się, że w Święta Bożego Narodzenia kobieta w ciąży jest w o wiele lepszej sytuacji niż ta, która już urodziła i karmi piersią. To błąd....
Po kilku pierwszych miesiącach karmienia wyłącznie piersią, przychodzi pora na rozszerzanie diety niemowlaka. Początkowo nowe jedzenie powinno być gładkie i łatwe do połknięcia, dopiero z czasem zostawimy grudki i większe kawałki jedzenia. Zależy nam też, by jedzenie było pożywne i zachowało jak najwięcej...