Mojito - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1 miarka białego rumu (polski kieliszek, europejski shot, dawka podwójna - dla potrzebujących),
połowa limonki pokrojona w ósemki,
1-2 łyżeczki brązowego cukru,
1-2 łodyżki świeżej mięty,
woda gazowana lub niegazowana
kostki lodu
Sposób przyrządzenia:
Zgnieść limonkę, miętę i cukier na dnie szklanki do czasu, aż cukier się nie rozpuści, a mięta nie uwolni aromatu. Następnie dodać kilka kostek lodu, dolać biały rum, a na koniec wodę. Teraz wystarczy wszystko wymieszać, udekorować liśćmi mięty i limonką. Gotowe! 

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.