Opublikowany przez:
monika.g
2016-05-20 12:27:28
Autor zdjęcia/źródło: flickr.com, timquijano @ Sałatka z rukoli
Rukola zwana jest także rokiettą siewną, pochodzi ona z krajów śródziemnomorskich i ma wyrazisty, lekko ostry smak. Ze względu na wysoką zawartość żelaza i wapnia jest ona bardzo cennym źródłem tych składników. Zawiera również wiele witamin takich jak A, B, C, K oraz magnez, kwas foliowy i luteinę. Jej pikantny, lekko orzechowy smak nadaje wyrazistości potrawom, do których jej użyjesz. Najlepiej smakuje na zimno w sałatkach, ale można ją również podawać do ciepłych dań takich jak pizza czy makaron.
Sałatka z rukoli z szynką
Składniki:
sos:
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka
2016.05.26 08:55
Nie jadłam, trzeba w końcu spróbować.. to cenne warzywo!
Patrycja Sobolewska
2016.05.23 05:43
na pewno zrobię ;)
gocha2323
2016.05.22 15:03
zdecydowanie sałatkaz rukola z fetą, mozarella i szynką parmeńską!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.