Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Familiepl 2018-05-16 12:02:32
Wafle ryżowe na diecie
Wafle ryżowe należą do produktów o małej zawartości kalorii, dlatego są chętnie spożywane przez osoby na diecie redukcyjnej. Stanowią zdrową alternatywę dla tradycyjnego pieczywa. Nie wymagają obróbki termicznej, dlatego z łatwością można je zabrać do pracy, szkoły czy na siłownię. Nawet jeżeli najdzie nas ochota na słodkie przekąski można sięgnąć po wafel ryżowy z czekoladą deserową, co z pewnością dostarczy mniej energii niż czekoladowy baton. Dzięki unikalnej technologii możliwe jest długotrwałe przechowywanie, które nie wpłynie na skład, świeżość i walory smakowe.
Jakie wafle ryżowe wybrać?
Wśród dostępnych na rynku wafli ryżowych znajdują się te tradycyjne, wieloziarniste i z dodatkami. Aby wafle ryżowe były zdrową przekąską należy zwrócić uwagę na skład. Nie powinny zawierać konserwantów i innych sztucznych dodatków. Dobrym wyborem są wafle ryżowe Kupiec, które zostały przygotowane w 100% najwyższej jakości brązowego ryżu. Nie zawierają glutenu, a więc są odpowiednie dla osób celiakią. Wartości odżywcze zawdzięczają dużej zawartości błonnika, zdrowych węglowodanów, witamin i składników mineralnych.
Wafle ryżowe w wielu smakach
Wafle ryżowe nie tylko stanowią zdrową i niskokaloryczną przekąskę, ale również doceniane są przez swoje walory smakowe. Warto wybrać te z różnorodnymi dodatkami. Marka Kupiec oferuje wafle między innymi z czarnuszką, komosą ryżową, białą gryką, słonecznikiem, sezamem, kukurydzą, pestkami dyni, solą morską, a także belgijską czekoladą deserową. W wersji naturalnej doskonale nadają się jako baza do kanapek, wystarczy posmarować wafle przygotowanymi pastami, twarożkiem lub masłem orzechowym. To przepis na zawsze udane śniadanie lub przekąskę!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.