Opublikowany przez:
Mela134
Autor zdjęcia/źródło: Mus truskawkowy@flikr.com/Clyde Robinson
Truskawki to dobre źródło witaminy C . 100 g truskawek zawiera 60 mg kwasu askorbinowego. W truskawkach znajdziemy również witaminy B2, B3 (niacynę), A i E oraz szereg składników mineralnych, w tym fosfor i krzem, które wzmacniają kości, korzystnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie. Znajdujący się w truskawkach magnez odpowiada za prawidłowe działanie układu nerwowego, mangan zapobiega zmęczeniu i poprawia pamięć. Truskawki zawierają także potas, wapń, żelazo i cynk.
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
(Mus truskawkowy@flikr.com/Tim Sackton)
Składniki
Wykonanie KROK PO KROKU:
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Owoce w diecie niemowlaka i starszaka>>
Aromatyczne i zdrowe – wyczarowane z owoców>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Patrycja Sobolewska
2016.06.16 08:51
najlepsze truskawki :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.