Opublikowany przez: Kasia P. 2014-07-24 11:58:21
Lubisz awokado, a może połączysz smak bobu z papryką i ogórkami? Sposobów na wydobycie smaku bobu jest mnóstwo i można do niego przekonać osoby, które nie zbyt pozytywnie nastawione do zielonych smakowitości. Tym razem bób w sałatkach w roli głównej powinien Was zachwycić, a już na pewno wzbogaci familijną kuchnię.
Sałatka z bobem i serem
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Umyty bób gotujemy. Odcedzamy, zalewamy zimną wodą, odcedzamy i obieramy ze skórek. Paprykę, ogórek i pomidory myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Dodajemy do miski wraz z bobem. Koperek siekamy, a ser lazur kruszymy i dodajemy do reszty składników. Doprawiamy, mieszamy, podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.