Opublikowany przez: monika.g
(pixabay @ Przepisy wielkanocne – wykwintne sałatki na Wielkanoc)
Sałatka z gotowanymi pieczarkami
Składniki:
1/2 kg małych pieczarek
1 nieduży por
1 puszka groszku
4 jajka
2 łyżki majonez
1łyżka jogurtu naturalnego
natka pietruszki
tymianek,
sól, pieprz
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Pieczarki gotuj krótko (3-4 minuty) w osolonej wodzie. Osącz na sitku. Jaja ugotuj na twardo. Pora pokrój w drobną kostkę, dodaj odsączony groszek. Jajka posiekaj, pieczarki pokrój w ćwiartki. Całość wymieszaj z majonezem, jogurtem naturalnym i posiekaną natką pietruszki, a następnie dopraw do smaku.
Zobacz również:
Sałatka jarzynowa z jabłkiem>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.