Opublikowany przez: Familiepl 2022-12-08 14:24:18
Autor zdjęcia/źródło: zdjęcie: Unsplash
Śledzie warto jeść nie tylko z okazji Bożego Narodzenia, czy Wigilii. Są zdrowe, niskokaloryczne i zawierają kwasy omega 3 tak potrzebne dla dobrego funkcjonowania naszego mózgu. Dlatego dobrze jest znać prosty, podstawowy przepis na śledzie w śmietanie, które możesz zarobić zarówno na Wigilię, jak i na obiad.
Najpierw zaplanuj listę zakupów. Aby zrobić śledzie w śmietanie, będziemy potrzebować płaty śledziowe (60 dag.), cebulę, śmietanę 18 procent (ok. 200-250 ml), kilka łyżek majonezu. Opcjonalnie możesz do nich dodać korniszony i jabłko.
Tak zrobione śledzie w śmietanie wkładamy na minimum 2-3 godziny do lodówki, aby się „przegryzły”.
CZYTAJ TEŻ >> Domowy sposób na przeziębienie - zobacz, co polecają nasze babcie
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.