Opublikowany przez:
Familiepl
2021-11-17 10:57:42
Autor zdjęcia/źródło: Photo by vojtech Havlis on Unsplash
Ziele angielskie to znana przyprawa, która chętnie jest używana w naszej kuchni. Nie dość, że wydobywa i podkreśla smak potraw, to dodatkowo zawiera witaminę C, A i ryboflawiny, a także wpływa na przyswajanie selenu i witaminy B. łagodzi również zgagę i usprawnia procesy trawienia. GIS wydał niedawno ostrzeżenie dotyczące jednej partii ziela angielskiego, które okazało się być zakażone bakteria Salmonelli. Sprawdź, czy masz je w domu!
Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę LEVANT Foods Sp. z o.o. wycofaniu produkowanych przez nią trzech marek ziela angielskiego ze względu na zastosowanie do ich produkcji surowca zanieczyszczonego bakterią Salmonella.
Spożycie produktu bez odpowiedniej obróbki termicznej wiąże się z ryzykiem wystąpienia zatrucia pokarmowego.
Zdjęcie |
Nazwa produktu |
Numer partii |
Data minimalnej trwałości |
|
VITPOL Ziele Angielskie |
19117/991 |
08.2023 |
|
RUSTICA Ziele angielskie |
23517/99 |
08.2023 |
|
PORTLAND Ziele angielskie |
23517991 |
08.2023 |
Firma LEVANT Foods Sp. z o.o. niezwłocznie po uzyskaniu informacji od dostawcy surowca, wdrożyła procedurę wycofania ww. partii produktów.
Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
CZYTAJ TEŻ >> Badania: Polskie dzieci mają za dużo glifostatu
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!