goosiak4 2016.06.05 07:05
Muszę w najbliższym czasie zrobić, więc skorzystam z tego przepisu.
93.176.*.* 2015.03.17 21:09
Kasiu ja dodaję dużo liści chrzanu i owoce czarnej porzeczki. I jeszcze jedno ogóreczki muszą być małe. Przyznam się, że nie mając czasu szukałem czegoś gotowego a bardzo podobnego do robionych małosolnych. W Kielcach znalazłem ogórki małosolne z Pińczowa firmy Gomar - bardzo dobre ale zostaję przy Twoim przepisie :)
83.12.*.* 2014.07.07 13:34
Moja babcia wlewa barszczyk z butelki lub na wierzch kladzie kromke ciemnego chleba na zakwasie, dzieki temu ogorki szybciej kisna. Kiedy juz zjemy cale ogoreczki, nie wylewa calej wody, do kolejnego kiszenia dodaje troche zalewy z poprzednich ,wtedy tez szybciej nastepuje proces kiszenia :)
hokus pokus 2014.07.07 12:56
Stokroto! Ja robię jak Twoja teściowa + daję również liście czarnej porzeczki! :-) Najlepsze ogórki!!!
Stokrotka 2014.07.07 12:15
Ja jeszcze dodawałam liście dębu i wiśni, a moja teściowa na wierzch kładzie zielone liście chrzanu.
Kasia P. 2014.07.06 21:18
i od tego właśnie są komentarze. Można bez chrzanu, można z. :) Coś jeszcze dodajecie?
88.199.*.* 2014.07.06 20:11
No właśnie, gdzie chrzan :)
94.15.*.* 2014.07.06 13:00
najwazniejsze skladniki tez to chrzan i liscie wisni