Jak przerobić fasolkę? Mam jej mnóstwo. Pomroziłam dużo pokrojonej, i w całości. Zrobiłabym w soli, ale nie lubimy.. Jakie macie jeszcze sposoby, aby wykorzystać mnóstwo fasolki? Poratujcie swoimi sposobami.
31 lipca 2017 19:21 | ID: 1391256
Podeślij - przygarnę Innych pomysłów brak
31 lipca 2017 19:55 | ID: 1391262
Jesc na swiezo jak najwiecej bo jest bardzo zdrowa.
Zrob salatke np na kolacje do chlebka z maselkiem pyszna.
Ugotuj fasolke szparagowa ale krotko zeby byla nierozgotowana. Dodaj pokrojona cebule, zabek czosnku, pomidory, ilosc wg. uznania , zrob sos do polania salatki moze byc sok z cytryny z odrobina cukru lub miodu ze dwie lyzki wody i olej , sol i pieprz do smaku. Lub inny sos lyzke miodu rozpusc w letniej wodzie ze cztery lyzki, dodaj lyzke musztardy, olej do salatek jaki lubisz, sol, pieprz ja czasami dodaje jeszcze ocet winny ale to zalezy jak kwasna jest musztarda, trzeba wyprobowac, mozesz tez dodac do tego sosu troche majonezu jak lubisz.
Ja dzis zrobilam taka na obiad do miesa z indyka i kuskusu.
Czesto tez gotuje i podaje z sosem jogurtowo-czosnkowym, moj maz bardzo tez lubi.
31 lipca 2017 21:31 | ID: 1391271
Jesc na swiezo jak najwiecej bo jest bardzo zdrowa.
Zrob salatke np na kolacje do chlebka z maselkiem pyszna.
Ugotuj fasolke szparagowa ale krotko zeby byla nierozgotowana. Dodaj pokrojona cebule, zabek czosnku, pomidory, ilosc wg. uznania , zrob sos do polania salatki moze byc sok z cytryny z odrobina cukru lub miodu ze dwie lyzki wody i olej , sol i pieprz do smaku. Lub inny sos lyzke miodu rozpusc w letniej wodzie ze cztery lyzki, dodaj lyzke musztardy, olej do salatek jaki lubisz, sol, pieprz ja czasami dodaje jeszcze ocet winny ale to zalezy jak kwasna jest musztarda, trzeba wyprobowac, mozesz tez dodac do tego sosu troche majonezu jak lubisz.
Ja dzis zrobilam taka na obiad do miesa z indyka i kuskusu.
Czesto tez gotuje i podaje z sosem jogurtowo-czosnkowym, moj maz bardzo tez lubi.
Z sosem jodurtowym jeszcze nie robilam. Przejesc sie tego nie da.... Za duzo... Ale bede robic, dzieki za przepis:)
31 lipca 2017 21:32 | ID: 1391272
Podeślij - przygarnę Innych pomysłów brak
Podeślę podaj adres:)
3 sierpnia 2017 06:48 | ID: 1391567
Sásiadka robi w słoiki, zasoloną. Wczoraj z nią rozmawialam i polecala ten sposob. Czy robiłyście tak fasolkę?
5 sierpnia 2017 11:15 | ID: 1391862
Ja tylko mrożę...
5 sierpnia 2017 11:22 | ID: 1391864
Sásiadka robi w słoiki, zasoloną. Wczoraj z nią rozmawialam i polecala ten sposob. Czy robiłyście tak fasolkę?
Ja robiłam. Ale nie smakowała mi.
W tym roku blanszuję i zamrażam. Wykorzystują ją do zup i jako dodatek do drugiego dania. Opróćz tego dodaję do warzyw w sosie słodko-kwaśnym na zimę, robię sałatkę z groszkiem, bobem , oliwąi serem feta. Opcjonalnie dodaję suszone pomidory, bazylię i czosnek.
Zawijam fasolkę w wytłuczone kotlety z piersi kurczaka lub schabu, dodaję ser i robię roladki, które duszę w różnych sosach.
5 sierpnia 2017 11:39 | ID: 1391873
Sásiadka robi w słoiki, zasoloną. Wczoraj z nią rozmawialam i polecala ten sposob. Czy robiłyście tak fasolkę?
Ja robiłam. Ale nie smakowała mi.
W tym roku blanszuję i zamrażam. Wykorzystują ją do zup i jako dodatek do drugiego dania. Opróćz tego dodaję do warzyw w sosie słodko-kwaśnym na zimę, robię sałatkę z groszkiem, bobem , oliwąi serem feta. Opcjonalnie dodaję suszone pomidory, bazylię i czosnek.
Zawijam fasolkę w wytłuczone kotlety z piersi kurczaka lub schabu, dodaję ser i robię roladki, które duszę w różnych sosach.
WOW - to masz fajne pomysły na fasolkę...
5 sierpnia 2017 17:05 | ID: 1391888
Sásiadka robi w słoiki, zasoloną. Wczoraj z nią rozmawialam i polecala ten sposob. Czy robiłyście tak fasolkę?
Ja robiłam. Ale nie smakowała mi.
W tym roku blanszuję i zamrażam. Wykorzystują ją do zup i jako dodatek do drugiego dania. Opróćz tego dodaję do warzyw w sosie słodko-kwaśnym na zimę, robię sałatkę z groszkiem, bobem , oliwąi serem feta. Opcjonalnie dodaję suszone pomidory, bazylię i czosnek.
Zawijam fasolkę w wytłuczone kotlety z piersi kurczaka lub schabu, dodaję ser i robię roladki, które duszę w różnych sosach.
Takie roladki spróbuje zrobić na jutrzejszy obiad!
6 sierpnia 2017 13:32 | ID: 1391959
Dzisiaj zamroziłam pokrojoną zieloną fasolkę szparagową. Będzie do wołowiny po arabsku lub do zup jarzynowych. Albo w pomidorach i z czosnkiem.
6 sierpnia 2017 18:31 | ID: 1391969
Dzisiaj zamroziłam pokrojoną zieloną fasolkę szparagową. Będzie do wołowiny po arabsku lub do zup jarzynowych. Albo w pomidorach i z czosnkiem.
A jak robisz Duniu w pomidorach z czosnkiem?
6 sierpnia 2017 20:05 | ID: 1391980
Dzisiaj zamroziłam pokrojoną zieloną fasolkę szparagową. Będzie do wołowiny po arabsku lub do zup jarzynowych. Albo w pomidorach i z czosnkiem.
A jak robisz Duniu w pomidorach z czosnkiem?
Fasolkę gotuję aldente. Ocedzam i wrzucam na patelnię z podsmażonym na maśle czosnkiem. dodaję przecier pomidorowy albo pomidory w cząstkach ( z puszki), przyprawy i duszę . Posypuję koprem, pietruszką lub bazylią. Traktuję jako jarzynkę do mięsa na obiad. Albo po dodaniu parówek jako danie kolacyjne.
6 sierpnia 2017 21:09 | ID: 1391981
Dzisiaj zamroziłam pokrojoną zieloną fasolkę szparagową. Będzie do wołowiny po arabsku lub do zup jarzynowych. Albo w pomidorach i z czosnkiem.
A jak robisz Duniu w pomidorach z czosnkiem?
Fasolkę gotuję aldente. Ocedzam i wrzucam na patelnię z podsmażonym na maśle czosnkiem. dodaję przecier pomidorowy albo pomidory w cząstkach ( z puszki), przyprawy i duszę . Posypuję koprem, pietruszką lub bazylią. Traktuję jako jarzynkę do mięsa na obiad. Albo po dodaniu parówek jako danie kolacyjne.
Dziękuję pięknie za przepis. Wypróbuję w tygodniu, jak będę zrywać fasolkę.
7 sierpnia 2017 11:00 | ID: 1392022
Ja dzis na obiad zrobie sobie z jajkiem, bo naszla mnie ochota
7 sierpnia 2017 16:19 | ID: 1392045
Też uwielbiam fasolkę, najbardziej taka tradycyjną z bułka tartą do młodych ziemniaczków z masełkiem i koperkiem,mniam
7 sierpnia 2017 16:25 | ID: 1392048
Też uwielbiam fasolkę, najbardziej taka tradycyjną z bułka tartą do młodych ziemniaczków z masełkiem i koperkiem,mniam
Ja na srodę taka zrobie:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.