Marietka (2013-03-26 07:42:05)
Malwina. (2013-03-26 01:51:10)
Słuchajcie mam problem, na święta będę miała gości + 5 osób no i my. No i nie wiem co podać. Myślałam, że na obiad barszcz biały z kiełbasą - w proszku.. heh jadł to ktoś? bo ja nigdy nie jadłam ani barszczu ani żurku i nie wiem jak to smakuje. torebka jest na litr, ile tego potrzebuje na 7 osób? a co na drugie? de volaille przejdą? upiekłabym kurczaka, ale jak go potem pokroić.. czy drugi rodzaj mięsa też musi być? co jeszcze? z tym obiadem mam problem, bo na kolację to już standardowo.
Malwina u mnie tez z proszku jest barszcz biały.
zrob pieczone udka z kurczaka- nie trzeba kroic jak kurczaka.
devolaje i ja robie bedzie ok.
biała kiełbaske np. w porach zrob(ja w tym roku pierwszy raz zrobie)
do tego schabik upieke
zrobie tak jak mówisz, udka, de volaile ale kiełbasy w porach nie, skoro robisz pierwszy raz, to ja zrobie jak Ty już zrobisz ;D
barszczu też dam więcej, część z Was robi z paczki, więc aż taki zły nie jest:) nie czuję się na siłach żeby zrobić włąsny barszcz.
dam jeszcze jakąs rybkę. zrobię bigos, sałatki, jajka, krokiety, szynkę i coś tam jeszcze wymyśle, może galareta.
dzieki za rady:)