Do jajecznicy dodawałam zazwyczaj osobno:
- Boczek
- Kiełbasę
- Szczypiorek
- Cebulę
- Pomidory
- Zioła prowansalskie
- sól i pieprz
Mąż woli rzadką, ja wolę ściętą:)
A ty w jakim wydaniu jesz ją?
2 listopada 2011 18:19 | ID: 673230
robię z boczkiem szczypiorkiem i pomidorem najczęściej ale robiłam też
z pieczarkami
z oliwkami
ser zolty
papryka
mąż uwielbia z ketchupem ...
Ja też
2 listopada 2011 18:51 | ID: 673251
Najczęściej jadam bez niczego choć żeby była bardziej lekka i "mokra" to dodaję dfo niej odrobinę mleka.
Lubię czasami jajecznicę z grzybami i cebulką, z samą cebulą, z boczkiem, z pomidorami i serem żółtym, z szynką... na co mnie najdzie. Ale najbardziej klasyczną.
2 listopada 2011 19:20 | ID: 673289
Nie jem jajecznicy odkąd mam wycięty woreczek;) Od tego czasu mi nie służy - mam po niej straszne boleści!
Wcześniej bardzo lubiłam:)
2 listopada 2011 19:51 | ID: 673312
jajecznicę uwielbia mój mąż . smażymy ją najczęściej na maśle bez żadnych dodatków , lubimy lekko ściętą ...
2 listopada 2011 19:58 | ID: 673317
Koniecznie z cebulą, czasem dodam boczek, szynkę lub paprykę.
Niedano szwagierka nauczyla mnie nowej techniki smażenia jajecznicy. Wbijam jajka i mieszam tylko białka omijając żółtka, tak aby ścięło się pierwsze. Gdy białko się zetnie w całości szybko mieszam żółtka i po chwili zdejmuję z ognia. dzięki temu bialko mam ścięte w całości a żółtko jest lekko pływające.
Muszę za kilka dni spróbować tej metody! Ze względu na syna jajka troszkę ograniczamy:)
2 listopada 2011 20:21 | ID: 673350
szczypiorek, kiełbasę, wędlinę, i zdecydowanie ścięta :)
2 listopada 2011 22:36 | ID: 673509
Uwielbiam jejecznicę ze szczypiorkiem, serem i pomidorami
2 listopada 2011 22:48 | ID: 673535
Lubię jajko smażone w głębszym oleju z płynnym żółtkiem, do tego sól, pieprz.
2 listopada 2011 22:51 | ID: 673540
Smażona na śmietanie 18% łaciatej,z pomidorami i lekko doprawiona,średnio ścięta,czasami zamiast pomidorów,boczek,albo klasyczna same jajka i przyprawy.
2 listopada 2011 23:17 | ID: 673557
Lubię jajko smażone w głębszym oleju z płynnym żółtkiem, do tego sól, pieprz.
O coś nowego, ciekawe:)
Smażona na śmietanie 18% łaciatej,z pomidorami i lekko doprawiona,średnio ścięta,czasami zamiast pomidorów,boczek,albo klasyczna same jajka i przyprawy.
Na śmietanie? Muszę wypróbować:)
2 listopada 2011 23:24 | ID: 673564
Smażona na śmietanie 18% łaciatej,z pomidorami i lekko doprawiona,średnio ścięta,czasami zamiast pomidorów,boczek,albo klasyczna same jajka i przyprawy.
Na śmietanie? Muszę wypróbować:)
tak na śmietanie,jest pyszna:)
2 listopada 2011 23:31 | ID: 673570
a ja lubie z szynka,cebulką
lub z dodatkiem pomidora jeszcze ale najbardziej lubie z kurkami,cebulą szczypiorkiem i taką na poł scięta,maż lubi ścieta i to bardzo.mnie nigdy taka kupa nie smakuje:)
3 listopada 2011 04:55 | ID: 673597
Kiedys jak ja jadałam, to pomidorki, pieczarki i ser zołty;)
A teraz to nie powiem, bo bardzo dawno nie jadłam...
Ach i tylko scieta:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.