-
1
usunięty użytkownik
2011-10-23 09:04:21
23 października 2011 09:04 | ID: 666232
Nie wiedziałam, że brownie musi mieć zakalec...
A murzynka faktycznie ciężko zrobić, często właśnie lubi opaść i zakalec gotowy:(
Na szczęście Mąż lubi zakalce;)
-
2
usunięty użytkownik
2011-10-23 09:07:11
23 października 2011 09:07 | ID: 666236
Brownie z tego słynie, ponieważ jest na czekoladzie zazwyczaj, a ja jeszcze banany dalam to ciężkie ale pyszne:) NIe ma szans by urosło!
-
3
spititout
Zarejestrowany: 08-03-2011 20:15 .
Posty: 860
2011-10-23 10:54:40
23 października 2011 10:54 | ID: 666304
Uwielbiam brownie! :) Między innymi właśnie dlatego, że nie muszę się martwić że i tak zawsze będzie zakalcem
Tylko zamiast bananów dodaję orzechy włoskie, ale ten przepis też kiedyś wypróbuję :)
-
4
usunięty użytkownik
2011-10-23 10:59:52
23 października 2011 10:59 | ID: 666312
Jak urodzę to napewno zrobię brownie. Narazie wszystko co jest z cukrem jest dla mnie zabronione:(
-
5
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:03:54
23 października 2011 11:03 | ID: 666318
annas82 (2011-10-23 10:59:52)
Jak urodzę to napewno zrobię brownie. Narazie wszystko co jest z cukrem jest dla mnie zabronione:(
A na miodzie też nie?
-
6
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2011-10-23 11:09:18
23 października 2011 11:09 | ID: 666324
witaminka a może trzeba dłużej piec na mniejszej temperaturze ja np ciasto dyniowe ciężkie jak nie wiem co piekę 90 minut na 160 stopniach i raczej rzadko zakalec wychodzi
moze taka taktykę zapodać
ja jak robię murzynka zwanego też ambasadorem (u mnie) to piekę znowu na dużej temperaturze około 50 min
nie wyczaisz czasami o co tym ciastom chodzi
-
7
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:09:30
23 października 2011 11:09 | ID: 666325
witaminkaa (2011-10-23 11:03:54)
annas82 (2011-10-23 10:59:52)
Jak urodzę to napewno zrobię brownie. Narazie wszystko co jest z cukrem jest dla mnie zabronione:(
A na miodzie też nie?
Miód ma wysoki indeks glikemiczny, więc też nie mogę:(
-
8
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:11:05
23 października 2011 11:11 | ID: 666328
jkm (2011-10-23 11:09:18)
witaminka a może trzeba dłużej piec na mniejszej temperaturze ja np ciasto dyniowe ciężkie jak nie wiem co piekę 90 minut na 160 stopniach i raczej rzadko zakalec wychodzi
moze taka taktykę zapodać
ja jak robię murzynka zwanego też ambasadorem (u mnie) to piekę znowu na dużej temperaturze około 50 min
nie wyczaisz czasami o co tym ciastom chodzi
A te dwa przepisy o których mówisz znajdę tutaj?:)
-
9
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:11:39
23 października 2011 11:11 | ID: 666329
annas82 (2011-10-23 11:09:30)
witaminkaa (2011-10-23 11:03:54)
annas82 (2011-10-23 10:59:52)
Jak urodzę to napewno zrobię brownie. Narazie wszystko co jest z cukrem jest dla mnie zabronione:(
A na miodzie też nie?
Miód ma wysoki indeks glikemiczny, więc też nie mogę:(
:(
-
10
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:13:23
23 października 2011 11:13 | ID: 666331
jkm (2011-10-23 11:09:18)
witaminka a może trzeba dłużej piec na mniejszej temperaturze ja np ciasto dyniowe ciężkie jak nie wiem co piekę 90 minut na 160 stopniach i raczej rzadko zakalec wychodzi
moze taka taktykę zapodać
ja jak robię murzynka zwanego też ambasadorem (u mnie) to piekę znowu na dużej temperaturze około 50 min
nie wyczaisz czasami o co tym ciastom chodzi
Oj tak;(
Czasami wystarczy lekko zwietrzały proszek do pieczenia i zakalec gotowy:(
-
11
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:14:06
23 października 2011 11:14 | ID: 666332
witaminkaa (2011-10-23 11:11:39)
annas82 (2011-10-23 11:09:30)
witaminkaa (2011-10-23 11:03:54)
annas82 (2011-10-23 10:59:52)
Jak urodzę to napewno zrobię brownie. Narazie wszystko co jest z cukrem jest dla mnie zabronione:(
A na miodzie też nie?
Miód ma wysoki indeks glikemiczny, więc też nie mogę:(
:(
Dam radę...jeszcze tylko miesiąc:)
-
12
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2011-10-23 11:20:06
23 października 2011 11:20 | ID: 666336
jeszcze nie ale zaraz dodam :-)
-
13
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2011-10-23 11:22:10
23 października 2011 11:22 | ID: 666338
annas82 (2011-10-23 09:04:21)
Nie wiedziałam, że brownie musi mieć zakalec...
A murzynka faktycznie ciężko zrobić, często właśnie lubi opaść i zakalec gotowy:(
Na szczęście Mąż lubi zakalce;)
Ja bardzo czesto robię mrzynka i jeszcze zakalec mi nie wyszedł.... Moim zdaniem to najprostsze ciasto..
-
14
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:25:49
23 października 2011 11:25 | ID: 666341
Sonia (2011-10-23 11:22:10)
annas82 (2011-10-23 09:04:21)
Nie wiedziałam, że brownie musi mieć zakalec...
A murzynka faktycznie ciężko zrobić, często właśnie lubi opaść i zakalec gotowy:(
Na szczęście Mąż lubi zakalce;)
Ja bardzo czesto robię mrzynka i jeszcze zakalec mi nie wyszedł.... Moim zdaniem to najprostsze ciasto..
To znaczy że masz rękę do murzynka:)
-
15
usunięty użytkownik
2011-10-23 11:26:01
23 października 2011 11:26 | ID: 666342
jkm (2011-10-23 11:20:06)
jeszcze nie ale zaraz dodam :-)
zaciskam piąstki i czekam:))
-
16
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2011-10-23 11:33:40
23 października 2011 11:33 | ID: 666345
przepis na ciasto dyniowe oraz ciasto z bananami już jest
-
17
usunięty użytkownik
2011-10-23 12:08:35
23 października 2011 12:08 | ID: 666370
Nie no to musi być ciasto stworzone dla mnie - zakalec!!!!:)))))))))))))))
-
18
jkm
Zarejestrowany: 02-04-2008 09:40 .
Posty: 4222
2011-10-23 12:14:14
23 października 2011 12:14 | ID: 666376
dodałam jeszcze 3 przepisy
-
19
usunięty użytkownik
2011-10-27 11:07:45
27 października 2011 11:07 | ID: 669399
jkm (2011-10-23 12:14:14)
dodałam jeszcze 3 przepisy
Ambasador jest rewelacyjny! Dziękuję Asiu za przepis:)
link do przepisu:
https://www.familie.pl/przepisy/wszystkie/name/ambasador
-
20
jadwigastaron
Zarejestrowany: 18-10-2011 15:07 .
Posty: 16
2011-10-27 12:12:14
27 października 2011 12:12 | ID: 669449
A ja się chciałam troszeczkę pochwalić swoją przepisem, który opublikowano na pewnym portalu:) Może nie jest skomplikowany, ale moje możliwości i umiejętności nie pozwalają na nic innego hi hi:)
Link do przepisu:[wymoderowano]
Dzieciaki są wniebowzięte, polecam:)
Ostatnio edytowany: 27-10-2011 16:16, przez: jkm