Białe czy czerwone? Czy rzeczywiście każde mięso drobiowe jest niskokaloryczne? Czy wybierając „zdrowe” mięso kierować się tylko zawartością tłuszczu?A może warzywa są glównymi bohaterami waszych stołów.
Jestem ciekawa waszych upodobań kulinarnych.
22 czerwca 2011 08:28 | ID: 568268
Nie lubię wołowiny z mięs jadamy tylko drób i wieprzowinę. Ale bez przesady:) Choć jesteśmy raczej mięsożerni:)
22 czerwca 2011 08:30 | ID: 568270
Jem i mięso i warzywa, niczego szczególnie nie preferuje.
22 czerwca 2011 08:32 | ID: 568272
Jestem mięsożerna:) I biale i czerwone:) Ale lubie tez potrawy jarskie, kiedys przez ponad rok nie jadłam mięsa.
22 czerwca 2011 10:38 | ID: 568421
Mało mięsa jem. I z reguły drób. Ale dla zdrowia jest potrzebne i mięso czerwone.
Ja nigdy nie miałam zbytniego upodobania do mięsa.
24 czerwca 2011 22:03 | ID: 570355
Gdy chodziłam do ogólniaka to przez ponad rok byłam wegetarianką, ale przestałam nią być, bo gdy reszta rodziny jest mięsożerna to nie opłacało mi się samej gotować i kupować odpowiednich produktów, zwłaszcza, że ze szkoły wracałam około 16.00.
Teraz jem mięso, ale nasza kuchnia jest raczej chuda. Z mięs jemy kurczaki, indyki, króliki, czasami młodą wołowinę. Wieprzowiny prawie nigdy (kotlet wieprzowy "króluje" u nas około 2 razy w roku). Dużo jadamy białego i żółtego serca, chudych wędlin a latem i jesienią pomidorów, ogórków itp. No i oczywiście owoce, inne warzywa, drożdżowe ciasto mojej mamy. Pijemy wodę mineralną, soki, zieloną herbatę (ja piję również miętową, rumiankową i z melisy). Nie kupujemy chipsów, cukierków (czasami tylko czekoladę) coli i innych napojów, w których jest sama chemia.
Ja osobiście uwielbiam również jogurty i suszone owoce - zwłaszcza śliwki i morele.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.