8 grudnia 2010 10:13 | ID: 346949
16 grudnia 2010 21:49 | ID: 356054
A co ma być nie w porządku Krysiu, oby flaki dobre znaleść na kiełbase bo ostatnio ciągle jakieś twarde jak ze starego byka.
16 grudnia 2010 21:53 | ID: 356060
Niedawno odebralam szyneczki i schabik od znajomego, ktory nam zawsze wedzi pysznosci. Pomrozilam na swieta...Ale mi smaka narobilas Justyno!!!
16 grudnia 2010 22:25 | ID: 356113
Ja co miesiąc wędzę więc już trochę się przyzwyczaiłam, ale eksperymentuję ciągle, w sobote będa uda indycze wędzone.
16 grudnia 2010 22:29 | ID: 356117
Nawet nie wiedzialabym jak przygotowac mieso do wedzenia a gdzie dalej z tym...
16 grudnia 2010 22:30 | ID: 356119
Ja w sobotę rozpoczynam przygodę z wędzeniem:) Może jakieś porady na pierwsze wędzenie????
16 grudnia 2010 22:38 | ID: 356126
A co chcesz wiedzieć?
ja pakuję przed wędzeniem w rajstoby bardzo ciasno i nie muszę wiązać, a i wędlina nie jest okopcona.I robię nie duże kawałki to szybciej się wędzą.
16 grudnia 2010 22:40 | ID: 356134
Ostatnio mój mąż zaczynał wędzenie. Mięsko było zapeklowane w siateczce, ale drobny szczegół:)
Było bardzo przesolone:((((
Nie dalo sie tego zjeść:(
Myślalam, że małe kawałki wędzą się szybciej, ale dziekuję za poradę:)
16 grudnia 2010 22:47 | ID: 356145
Tak małe kawałki wędzą się szybciej, ja teraz robie na sucho peklowanie, jeszcze nie zdarzyło mi się przesolić, ale lepiej obmyć przed wędzeniem z soli jeśli się ma obawy że będzie za słone( jeśli było peklowane na sucho), jeśli na mokro to woda powinna być tak słona żeby surowe jajko wypływało na wierzch.A ostatnim ratunkiem jeśli już owędzone jest słone to sparzyć ok godz. w wodzie, ale nie gotować!
16 grudnia 2010 22:50 | ID: 356151
Parzylismy:( Niestety nic nie pomogło. Było peklowane na mokro. Słyszalam o jajku, teraz tak zrobiłam. Zobaczyę jak wyjdzie. Dam znać.
Dziekuję raz jeszcze.
16 grudnia 2010 22:57 | ID: 356163
Proszę.
18 grudnia 2010 22:33 | ID: 357615
Oto i podudzia z indka tuż po wędzeniu.
18 grudnia 2010 22:39 | ID: 357617
A oto inne rarytasy!
18 grudnia 2010 22:47 | ID: 357623
18 grudnia 2010 23:00 | ID: 357628
Gocha a podudzie jak ciepłe było, jaki smak mmmmm....
18 grudnia 2010 23:02 | ID: 357630
Gocha a podudzie jak ciepłe było, jaki smak mmmmm....
Justyna zlituj się!!!!
18 grudnia 2010 23:06 | ID: 357635
Szkoda że tak daleko mieszkasz, już sprawdzałam, długa droga nas dzieli.
18 grudnia 2010 23:11 | ID: 357640
Szkoda że tak daleko mieszkasz, już sprawdzałam, długa droga nas dzieli.
a internet łączy
p.s. przeprowadź się bliżej to masarnię otworzymy Ty będziesz peklowała i wędziła, ja będę degustowała
18 grudnia 2010 23:16 | ID: 357646
Szkoda że tak daleko mieszkasz, już sprawdzałam, długa droga nas dzieli.
a internet łączy
p.s. przeprowadź się bliżej to masarnię otworzymy Ty będziesz peklowała i wędziła, ja będę degustowała
Ja tez chcę degustowac Wasze wędlinki!!!! Głodna jestem, takiego smaka mi narobiłyście!!! BABY!!!!
18 grudnia 2010 23:20 | ID: 357650
My będziemy kiełbachy degustować a nasi panowie peklować.
18 grudnia 2010 23:24 | ID: 357655
My będziemy kiełbachy degustować a nasi panowie peklować.
jakoś mi się to jednoznacznie skojarzyło
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.