14 marca 2016 12:32 | ID: 1290304
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię tak:
400 mąki, sól i 30 g drożdży wsypuje do miski. Robię wgłębienie i wlewam 4 łyżki oliwy z oliwek. 1/2 łyżeczki cukru do tego. Wyrabiam z tego ciasto dolewając 2/3 szklanki ciepłego mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach. Odkładam na godzinę aż krośnie i gotowe. Wystarczy rozwałkować.
Ja robięna ok. 1kg mąki, oliwe na sam koniec daję.. i jak chcę na grubym to jajko daję..
ja bardziej wolę na cienkim spodzie!
14 marca 2016 13:04 | ID: 1290328
dziwczyny potzrebuję dobrego cista na pizzę!
Ja robię tak:
400 mąki, sól i 30 g drożdży wsypuje do miski. Robię wgłębienie i wlewam 4 łyżki oliwy z oliwek. 1/2 łyżeczki cukru do tego. Wyrabiam z tego ciasto dolewając 2/3 szklanki ciepłego mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach. Odkładam na godzinę aż krośnie i gotowe. Wystarczy rozwałkować.
Ja robięna ok. 1kg mąki, oliwe na sam koniec daję.. i jak chcę na grubym to jajko daję..
ja bardziej wolę na cienkim spodzie!
Ja raz tak raz tak.. ale moi chyba bardziej wolą na grubym
14 marca 2016 13:19 | ID: 1290345
Ja uwielbiam na grubym i wypelniona boki serem
14 marca 2016 13:47 | ID: 1290380
Ja uwielbiam na grubym i wypelniona boki serem
no ja wole cienki:)
14 marca 2016 14:23 | ID: 1290406
Ja uwielbiam na grubym i wypelniona boki serem
no ja wole cienki:)
I nadzionka duuuużo..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.