1
anetka31
Zarejestrowany: 29-12-2009 09:40 .
Posty: 479
2010-09-02 14:03:28
Jeżeli chcesz typową pieczeń to można zrobić cóś takiego.
Dzień szybciej kawałek mięsa natrzeć solą,pieprzem,słodką papryką,roztartym jałowcem i obłożyć liściem laurowym,można też posypać rozmarynem,kolendrą,tymniankiem-kto co lubi. Przed upieczeniem mięso obsmażyć(zatrzyma w sobie soki)i włożyć do rękawa.Ja do rękawa wrzucam jeszcze większy ząbek czosnku,cebulkę i kilka suszonych(uprzednia namoczonych)borowików.No i się piecze.Ja tak ok.15 min. przed końcem rozrywam rękaw by się wierzch bardziej zapiekł.
Można też zrobić zrazy,bitki,boeuf strogonoff z kluseczkami kładzinymi i kalafiorem.itp.