12 czerwca 2010 09:09 | ID: 227295
12 czerwca 2010 09:10 | ID: 227297
12 czerwca 2010 09:26 | ID: 227305
12 czerwca 2010 09:35 | ID: 227307
12 czerwca 2010 09:40 | ID: 227309
12 czerwca 2010 12:30 | ID: 227362
12 czerwca 2010 12:38 | ID: 227368
12 czerwca 2010 17:12 | ID: 227465
Bardzo lubię ryby. Ale ostatnio smażyłam dorsza. Niby świeżego, a potem cały tydzień śmierdziało w domu. A wietrzyłam i przeciągowałam. I teraz szybko nie będę smażyć ryby w domu.
12 czerwca 2010 20:39 | ID: 227579
12 czerwca 2010 20:47 | ID: 227592
12 czerwca 2010 20:48 | ID: 227595
12 czerwca 2010 20:54 | ID: 227601
Jeszcze nie minęły echa skandalu z pangą, hodowaną w straszliwych warunkach a tu mamy kolejny pasztet. Chodzi o tilapię, tanią i modną rybę dostępną w sklepach. I podawaną w restauracjach. Amerykanie ogłosili, że mięso tej ryby zawiera niekorzystne połączenie kwasów omega - 6 i omega 3. Jej zjedzenie może skończyć się atakiem astmy. Powinni ją omijać chorzy na serce, stawy, astmę i alergię. Naukowcy mają także zastrzeżenia do ryby maślanej, której mięso obfituje w niebezpieczne i ciężkostrawne woski. Zjedzenie maślanej może skończyć się wymiotami, biegunką a nawet zmianami skórnymi. Według badań Polacy najchętniej jedzą tilapię i pangę, bo są tanie! To jest prawdziwy skandal. U nas je się solę... Bardzo dobra...
12 czerwca 2010 21:25 | ID: 227628
12 czerwca 2010 21:26 | ID: 227631
12 czerwca 2010 21:33 | ID: 227639
12 czerwca 2010 21:51 | ID: 227659
O pandze już dawno słyszałam taką opinię, jednak stwierdziłam, że wiele produktów mamy już z Chin a i tak je kupujemy, większość ubrań pochodzi z Chin i pochodzą ze szkodliwych materiałów a jednak je kupujemy i nosimy bo są tanie, więc tak naprawdę mnie ta opinia nie zraziła na temat pangi, gdy mam ochotę to ją kupuję i tak każda ryba, którą kupujemy jest zamrażana potrójnie, ilekroć kupuję rybę to porozmrożeniu, tyle tej wody, że szok. A warzywa z Holandii ... pomidory, ogórki , marchewki ... to sama chemia kupując te warzywa do końca nie znacie kraju pochodzenia. Smaczne i prawdziwe to chyba tylko to co z własnego ogródka sami sobie wyhodujemy
A wracając do tematu warto skosztować każdą rybkę - ja lubię wszystkie ... filety i pangi się nie boję , smaczna jest i to wystarczy
13 czerwca 2010 09:17 | ID: 227771
13 czerwca 2010 09:34 | ID: 227783
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.