21 września 2009 14:35 | ID: 53478
21 września 2009 15:55 | ID: 53512
21 września 2009 20:31 | ID: 53610
22 sierpnia 2011 18:50 | ID: 617391
A różnego rodzaju zapiekanki z "piórek"? Serowe, z kurczakiem, z brokułami, z kiełbaską, warzywami. Ogólnie do wyboru do koloru...
4 października 2011 17:06 | ID: 651680
Generalnie makaron to najmniej nudny dodatek, bo jest w różnej formie. Ale jak masz penne (moje ulubione!) polecam zapiekany, np:
Makaron ugotuj, odcedź.
Pieczarki pokrój, zesmaż z boczkiem.
Przygtuj bezamel (1 szklanka mleka, 1 łyżka mąki np kukurydzianej, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i szczyta soli).
Makaron wymieszaj z pieczarkami i boczkiem, zalej beszamelem i zapiekaj 20min. Gotowe:)
Proporcje wedle gustu!
9 lipca 2012 14:56 | ID: 804782
znalazłem ciekawy, zdrowy i nieskokaloryczny przepis na pizzę - pizza odchudzająca
8 sierpnia 2014 12:28 | ID: 1136937
oczywiście waracje makaronu z przeróznymi warzywami to zawsze bezpieczne wyjście z sytuacj...
Ja uwielbiam kuchnię włoską i swoich inspiracjii szukam w miejscach, które serwują taką kuchnie. Osobiście polecam Pomodorino - {WYMODEROWANO}
28 września 2014 19:32 | ID: 1150147
Mój ulubiony przepis na makaron: sporą ilość czosnku usmażyć na oliwie (też sporo jej) na złoto, dodać pokrojone oliwki, najlepiej czarne, wrzucić na to makaron, obsmażyć razem i dodać dużo posiekanej natki z pietruszki, można też dodać na koniec bułki tartej, żeby obkleiła makaron.
28 września 2014 19:50 | ID: 1150154
Mój ulubiony przepis na makaron: sporą ilość czosnku usmażyć na oliwie (też sporo jej) na złoto, dodać pokrojone oliwki, najlepiej czarne, wrzucić na to makaron, obsmażyć razem i dodać dużo posiekanej natki z pietruszki, można też dodać na koniec bułki tartej, żeby obkleiła makaron.
Zadużo czosnku jak dal mnie. Ja daję najwyżej jeden czy dwa ząbki. A jak dobry makaron to byłka nie potrzebna i tak sie fajnie trzyma. Tylko makaronu nie należy hartowac w zimnej wodzie.
28 września 2014 21:00 | ID: 1150183
Jak kto lubi, ja lubię dużo czosnku w tej potrawie a smażony nie śmierdzi tak potem :), pietruszka niweluje też zapach. Bułka tarta była w oryginalnym przepisie, który zgapiłam od Makłowicza kiedyś, to jest danie z jakiegoś regionu Włoch, dlatego ją daję i mi smakuje :)
28 września 2014 21:15 | ID: 1150186
Można spróbować. Ja czasem lubię nadac swojego smacza..
28 września 2014 21:23 | ID: 1150190
Spróbuj, oczywiście na wierzch obowiązkowo tarty żółty ser, najlepiej parmezan.
28 września 2014 21:29 | ID: 1150192
Spróbuj, oczywiście na wierzch obowiązkowo tarty żółty ser, najlepiej parmezan.
No nie! Az sie głodna zrobiła ..
28 września 2014 22:02 | ID: 1150200
Ja to danie uwielbiam jeszcze z jednego powodu: robi się je błyskawicznie a składniki są takie, że można je mieć zawsze w domu jako żelazny zapas. Masz ochotę znienacka, albo masz gości - wyciągasz i masz.
28 września 2014 22:05 | ID: 1150202
u mnie kroluje spaghetti w bialym,serowym sosie
28 września 2014 22:49 | ID: 1150214
Spróbuj, oczywiście na wierzch obowiązkowo tarty żółty ser, najlepiej parmezan.
No nie! Az sie głodna zrobiła ..
ale narobiliście smaka.........
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.